Η Καλλιέργεια του Μήλου Στρέφεται προς Πρώιμες και Βιολογικές Ποικιλίες
“Όσοι θέλουν να φυτέψουν ένα νέο οπωρώνα μήλων πρέπει να εξετάσουν πρώτα τη θέση τους και, στη συνέχεια, να επιλέξουν τις πιο κατάλληλες ποικιλίες. Εάν δεν είναι μέλος ενός συλλόγου, τότε μπορεί να επιτευχθεί μεγάλη ικανοποίηση με καινοτόμες ποικιλίες ή τεχνικές βιολογικής καλλιέργειας. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η το γεγονός ότι ένας οπωρώνας βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο ή στην πεδιάδα κάνει μια τεράστια διαφορά. Τα τελευταία χρόνια, η καλλιέργεια μήλου στην πεδιάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, αλλά πρέπει να καταλάβει τι θέλει η αγορά και ποια τμήματα χρειάζονται πλήρωση. Μια πρώιμη ποικιλία όπως το Devil Gala έχει ένα παραγωγικό παράθυρο άνω των 15 ημερών, επιτυγχάνοντας εξαιρετικό κέρδος », εξήγησε ο Giovanni Zanzi από τη Vivai F.lli Zanzi.
Το Devil Gala είναι ένα πρώιμο μήλο που ωριμάζει περίπου στις 25 Ιουλίου στη νότια Ιταλία και στις 30 Ιουλίου στην Εμίλια Ρομάνια. Είναι λοιπόν 15-20 ημέρες νωρίτερα από άλλα Galas, οπότε υπάρχει το τέλειο κενό για αυτό.
“Οι δοκιμές που κάναμε με τα χρόνια μας έδειξαν πώς, στα τέλη Ιουνίου, τα μήλα Devil Gala φτάνουν ήδη 13 ° Brix στην περιοχή της Ferrara, με έντονο κόκκινο ομοιόμορφο χρώμα. Τα μήλα Devil Gala έχουν βαθύ κόκκινο χρώμα, είναι κατάλληλα για όλες τις καλλιέργειες περιοχές, είναι νωρίς και έχουν εξαιρετικούς βαθμούς και επίπεδο Brix. Τα δέντρα είναι έντονα και πολύ παραγωγικά, τα φρούτα έχουν ομοιόμορφες υψηλές ποιότητες και αναπτύσσουν το χρώμα τους πολύ νωρίς “
Αλλά μια καλή ποικιλία δεν είναι αρκετή, καθώς πρέπει να προωθηθεί καλά ακόμη και χωρίς ένα κλαμπ πίσω από αυτό. “Το να μην είσαι μέλος ενός συλλόγου σημαίνει περισσότερη ελευθερία, αλλά και υψηλότερες ευθύνες. Όσοι το πουλάνε πρέπει να το κάνουν αναγνωρίσιμο έτσι ώστε να μην συγχέεται με άλλες ποικιλίες μήλων. Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι αγοράζουν ένα νέο προϊόν στο ύψος του καλοκαίρι, όχι κάτι που έχει περάσει μήνες σε μια μονάδα ή εισάγεται από το εξωτερικό. “
“Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα βιολογικά μήλα σε παγκόσμιο επίπεδο. Τώρα υπάρχουν πολλές ανθεκτικές ή ανεκτικές ποικιλίες που καθιστούν δυνατή τη χρήση τεχνικών βιολογικής καλλιέργειας με καλές αποδόσεις. Έχουμε δημιουργήσει ένα ειδικό τμήμα, το Zanzivivai Bio, το οποίο ειδικεύεται στην παραγωγή βιολογικών φυτών που είναι ανθεκτικά ή ανθεκτικά στις κύριες ασθένειες, εξαιρετικά παραγωγικά και αναπτύσσουν φρούτα με εξαιρετική γεύση. “