Η Θερμοκρασία Νερού Θρεπτικού Διαλύματος στην Υδροπονία

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Η Θερμοκρασία Νερού Θρεπτικού Διαλύματος στην Υδροπονία

Η Θερμοκρασία Νερού Θρεπτικού Διαλύματος στην Υδροπονία

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest


Μία πολύ σημαντική παράμετρος στην ανάπτυξη του φυτού στις υδροπονικές καλλιέργειες είναι η θερμοκρασία του νερού – θρεπτικού διαλύματος με το οποίο τροφοδοτείται το φυτό.

Η θερμοκρασία του νερού μπορεί να επηρεάσει πολλές φυσιολογικές διεργασίες κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των φυτών. Οι θερμοκρασίες κάτω ή πάνω από τα βέλτιστα επίπεδα μπορεί να επηρεάσουν τις μεταβολικές δραστηριότητες των φυτών θετικά ή αρνητικά.

Σαν γενικός κανόνας μπορεί να θεωρηθεί ότι όταν οι θερμοκρασίες του θερμοκηπίου είναι κοντά στις απαιτούμενες θερμοκρασίες, τότε και η θερμοκρασία του νερού στο θερμοκήπιο θα είναι κοντά στις απαιτούμενες θερμοκρασίες. Εάν η θερμοκρασία του θερμοκηπίου είναι υψηλότερη, τότε μπορεί να δημιουργηθεί έλλειψη οξυγόνου στα φυτά. Γενικά όσο υψηλότερη η θερμοκρασία του νερού τόσο λιγότερο οξυγόνο μπορεί να διαλυθεί μέσα στο νερό. Αυτό μπορεί να είναι σοβαρό πρόβλημα για τα μαρούλια όπου η ιδανική θερμοκρασία νερού είναι γύρω στου 21°C ενώ για τα αγγούρια γύρω στους 28°C.



Πηγή: Agravia.gr

Μείνετε Συντονισμένοι

Η πατάτα στο μέλλον θα καλλιεργείται με σπόρους αντί κονδύλους

Για παράδειγμα, οι υβριδικές ποικιλίες μπορούν να πολλαπλασιαστούν χρησιμοποιώντας βοτανικούς σπόρους αντί για πατατόσπορο, κάνοντας την υλικοτεχνική υποστήριξη της καλλιέργειας πολύ πιο απλή. Επιπλέον, οι

Διαβάστε περισσότερα