Η Διατροφική Αξία του Μήλου

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Η Διατροφική Αξία του Μήλου

Η Διατροφική Αξία του Μήλου

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest


Η Διατροφική Αξία του Μήλου

Τα μήλα περιέχουν έναν εξαιρετικό συνδυασμό θρεπτικών συστατικών τα οποία είναι ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ένα μήλο, που κατά μέσο όρο ζυγίζει 160 gr, παρέχει στον οργανισμό σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών, βιταμίνης C, καλίου και φλαβονοειδών.

Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες του μήλου βοηθούν στη καλή λειτουργία του εντέρου, μειώνοντας επίσης τη δυσκοιλιότητα και προλαμβάνοντας το καρκίνο του παχέος εντέρου.

Οι διαλυτές φυτικές ίνες μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στο αίμα ενώ η κατανάλωση 2-3 μήλων την ημέρα επιφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία της καρδιάς.

Τα μήλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, αυτές είναι η βιταμίνη C, η κερκετίνη και η κατεχίνη. Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου οι οποίες είναι βλαβερές για τον οργανισμό.

Τα φλαβονοειδή που περιέχονται στα μήλα είναι επίσης αντιοξειδωτικά και έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, εμποδίζουν την συσσώρευση αιμοπεταλίων και ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση. Γενικά τα φλαβονοειδή προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν τα καρδιαγγειακά προβλήματα.

Τα μήλα, επίσης, συμβάλουν στη καλύτερη λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος, λόγω των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του. Ο συνδυασμός της πηκτίνης και των αντιοξειδωτικών ουσιών θεωρούνται από τις καλύτερες ασπίδες προστασίας του ανθρώπου από τον διαβήτη. Η πηκτίνη επιδρά θετικά στον μεταβολισμό της γλυκόζης και βοηθά στη διατήρηση των επιθυμητών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.



Πηγή: Agravia.gr

Μείνετε Συντονισμένοι