Στην περιοχή των Eρυθρών Αττικής, λόγω των εδαφοκλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν, η ενασχόληση με τα ρεβίθια παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον. Ο Άρης Πέππας, που εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιείται στη συγκεκριμένη καλλιέργεια, όπως και σε αυτήν της φακής, υποστηρίζει ότι οι ελληνικές ποικιλίες είναι κατάλληλες για τις μέσες περιοχές. Δηλώνει, όμως, ότι για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο οι εκτάσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά σε σύγκριση με την περσινή περίοδο. Πιο συγκεκριμένα, παραγωγοί που καλλιεργούσαν μεγάλες εκτάσεις κρεμμυδιού και βαμβακιού έχουν, πλέον, στραφεί προς τα όσπρια, και ιδιαίτερα το ρεβίθι.
Ο ίδιος καλλιεργεί τις ποικιλίες Γαύδος και Θήβα, για τις οποίες υποστηρίζει ότι είναι ποιοτικά ανώτερες, ωστόσο σημειώνει ότι κυριαρχούν οι μακρόσπερμες λόγω της ζήτησης από τους καταναλωτές. Αυτές, βέβαια, αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στο κομμάτι της αντοχής στις ασθένειες και απαιτούν περισσότερους ψεκασμούς. Αναφερόμενος στις αποδόσεις των καλλιεργειών, υποστηρίζει ότι τα ξερικά ρεβίθια φθάνουν τα 160-170 κιλά/στρέμμα, ενώ τα ποτιστικά πλησιάζουν ακόμη και τα 300 κιλά/στρέμμα.
Κλείνοντας, ο κ. Πέππας δηλώνει ότι «ως χώρα δεν έχουμε μια ολοκληρωμένη πολιτική για τα όσπρια και έτσι προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα μόνοι μας. Θα πρέπει να εστιάσουμε περισσότερο στην ποιότητα, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία για τον διαχωρισμό των μεγεθών, αλλά και την τελειοποίηση του καθαρισμού. Επίσης, σημαντική παράμετρος είναι η πιστοποίηση του γενετικού υλικού και της καθαρότητας του σπόρου, ώστε να γνωρίζουμε την ταυτότητά του».